Portfolio Taalbureau Tekst en Uitleg

"WE STAAN OP DE COVER!!!"

Dit appt een hele blije opdrachtgever mij zodra hij het septembernummer (9) van AG Connect, the amazing world of IT in handen heeft. Het raakt me dat hij -net als ik- onze samenwerking als "WE" heeft ervaren. Ook dit artikel is weer tot stand gekomen door een prettige en intensieve samenwerking tussen de twee schrijvers, verschillende meelezers en mij als eindredacteur. Tijdens de zomervakantie heb ik met veel plezier wat vroege uurtjes gepakt om input te lezen en het artikel te redigeren. En met succes, want ook deze keer is "onze" eindversie ongewijzigd in AG Connect geplaatst door de eindredactie van de uitgeverij. 

Het betreft wederom een zeer toegankelijk en toepasbaar artikel voor de functioneel beheerder: "Ga op de regisseursstoel zitten en pak die leidende rol in het acceptatieproces! Je initiatief zal gewaardeerd worden." 

Artikel verschenen in AG Connect, the amazing world of IT, 
nummer 4 - April 2020

Een artikel dat in ruwe vorm werd aangeleverd en waar flink in geschrapt en geredigeerd moest worden om het vervolgens zonder noemenswaardige aanpassingen geplaatst te krijgen in vakblad AG Connect. 
Interessant onderwerp: over de sleutelrol die de Functioneel Beheerder in kán nemen bij het in kaart brengen van privacyrisico's. Zeker geen onderwerp waar ik al veel van af wist, maar dat weerhield mij niet om er een sterk artikel van te maken.


Zeer de moeite waard om eens te lezen. 

Eens in de zoveel tijd vraagt je website om verfrissing. Geeft de website nog wel weer waar jij voor staat? Deze Orthomoleculair Therapeut was haar website "helemaal zat". "Saaie kleuren, suffe lay-out", alles moest anders.

 

De website, maar vooral de tekst (content) hebben wij eens goed tegen het licht gehouden. Schrappen en herschrijven met als doel een frisse, moderne website met tekst die echt 'eigen' moest zijn. Vervolgens gaf de klant zelf nog een flinke draai aan de tekst. Het resultaat is prachtig: fris, helder en aansprekend. Precies zoals de klant is en met de uitstraling die zij wenste. 

HYDAC levert techniek aan o.a. de off-shore- en luchtvaartsector. Met de komst van het nieuwe Active Heave Compensation System moest er een flyer komen, die op de eerstvolgende vakbeurs uitgedeeld kon worden. De aangeleverde tekst was geschreven door de wetenschapper/ontdekker van dit systeem... vrij technisch dus. Té technisch voor de flyer. Ik dook in de wondere off-shore wereld en weet nu alles van het systeem dat het voor hijskranen mogelijk maakt een lading op een deinend schip te plaatsen. Deze tekst is uiteindelijk door een beëdigde tolk vertaald in het Engels. Het resultaat was een heldere folder over een prachtig energiezuinig hefsysteem. 

Voor 'Pakkracht', vakblad voor de verpakkingsindustrie, schreven wij jarenlang artikelen over producenten die Steeds bewuster verpakken voor een circulaire economie.
Op basis van een korte vraag/antwoordlijst werden artikelen geschreven van ongeveer 1500 woorden, tevens voorzien van foto's. 

Een greep uit een twintigtal verschenen artikelen: EAR-FLAP, DECOTEAM, BUURMAN FACILITAIRE PRODUCTEN, JADIMA, NOVOPAC, CRÈME DE LA CREAM, TWINPACK SPECIAL PRODUCTS, COCUNE, PROQARE, PLASTIC WHALE, iPB PRINTING, CVB ECOLOGISTICS, etc. etc

Gin en Cocktail Café de Kater

Een Gin bar verdient een hippe website. Design werd uitbesteed aan een Australische relatie van de eigenaar, Tekst en Uitleg voorzag in tekst. Het resultaat mag er zijn, hoewel de laatste correctieslag nog niet is doorgevoerd door de Australische websitebeheerder. Wij vinden dat persoonlijk erg jammer, want het staat zo slordig! 

Tijdens een bezoek aan het net geopende en markante Stadscafé & Restaurant Het Refter in Zwolle viel ons oog op verschillende verschrijvingen op de menukaart. Eeuwig zonde: besteed je zoveel aandacht aan je gerechten, gebruik je prachtige en meestal lokale producten, bestelt niemand je 'klafsentrecôte' . Dit restaurant wisselt een aantal keer per jaar van kaart en heeft verschillende menukaarten door ons laten checken voordat de kaarten gedrukt werden. Scheelt de bediening weer een hoop vragen en opmerkingen en kunnen ze doen waar ze echt goed in zijn: gastheer- of -vrouw zijn en heerlijke gerechten serveren. 
Voor dit soort "kleine klussen" kan een strippenkaart goed uitpakken. Je betaalt eenmalig een bedrag voor een x aantal strippen. Wij garanderen een snelle redactieslag en jij weet wat het je kost per strip.

De Ierse pub Finnegan's in Apeldoorn kende een vliegende start en hierdoor was de website een beetje een ondergeschoven kindje geworden. De pub is een bijzondere, omdat er ook een besloten ruimte is die afgehuurd kan worden voor feesten en partijen met allerlei cateringmogelijkheden. Teksten werden geschreven, arrangementen werden duidelijk in kaart gebracht, sfeervolle foto's gemaakt en een hip webdesign gekozen. 
Cheers op deze mooie opdracht!

Nog veel meer bedrijven en instellingen zijn in de loop der jaren voorzien van Tekst en Uitleg.
Wij kijken liever vooruit! Kunnen wij jou van Tekst en Uitleg voorzien? Neem contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag!