Voice-over / Stemacteur Chantal Wassenaar

mét thuisstudio

Foto: Renée Kranenberg, Indebuurt.nl 12 april 2022

Stemprofiel van Chantal:
Actief, bewogen, intelligent en zakelijk

 

"Je stemgeluid is heel prettig om te horen en je technieken in dynamiek (timing en melodie), lichaamstaal en expressie zijn heel goed", aldus stemcoach Ingrid Putman. "Je tekstinterpretatie is super. Ook schakel je snel in het geven van de juiste bezieling en beleving. Daarnaast ben je goed te regisseren en plezierig om mee te werken. Je hebt veel feeling en talent voor het inspreken."


 

Jouw boodschap zó brengen dat het bericht "binnenkomt", dat je mensen raakt of je doelgroep zelfs beweegt tot actie? Dat is wat ik met mijn stem voor jou kan doen. Benieuwd hoe dat klinkt? Luister eens naar mijn demo's. 
Vanuit mijn professionele thuisstudio kan ik bijna altijd binnen 24 uur beginnen aan een nieuwe opdracht. Engels-, Frans- of Duitstalige audio nodig? Geen probleem. 

 

Inspreken, altijd mét handen én op het puntje van mijn stoel, of staand voor nog meer energie. 

Foto: Renée Kranenberg, indebuurt.nl 12 april 2022

Bedrijfsanimatie ter ondersteuning van aanbesteding

Voor DYASS schreef ik niet alleen mee aan de daadwerkelijke inschrijving, maar kreeg ik ook de kans om de tekst en audio van de animatie ter ondersteuning van deze inschrijving te leveren. Mooi voorbeeld van "cirkeltje rond maken'. Ontzettend leuk om samen te werken met Bram de Vries van Storytelling Studios en een kijkje te krijgen in de keuken van storytelling en animaties. Super leuk om te doen. En... aanbesteding gegund gekregen!!!

De animatie vind je hieronder: 

Dyass 2023 V 3 0 DEF
MP4 bestand – 33,5 MB 26 downloads

Interview INDEBUURT.nl

Op 12 april verscheen dit interview op indebuurt.nl, Facebook en instagram, geschreven door Renee Kranenberg. Ik vertel over mijn (vrijwilligers-) werk als stemacteur en mijn ultieme wens: het allerliefst zou ik de rondleidingen door het vernieuwde Paleis het Loo inspreken...
Wie weet... ooit...?

DRYLY commercial YouTube (preroll)

In navolging op het eerder ingesproken foutmeldingen-menu van de DRYLY -ontvanger, kreeg ik deze keer de opdracht om de preroll in te spreken voor Dryly.  In 30 sec. de werking van deze bewezen efficiënte trainingsmethode vertellen zonder gehaast over te komen? Daar zijn fijne trucs voor en een goed audioprogramma doet ook wonderen. Mijn beste vriend hierbij is Hindenburg Narrator (ABC), waarin ik ondertussen heel handig en snel edits uitvoer. 
De tekst stond er vrij snel op, en de opdrachtgever stuurde enthousiast het audiobestand naar de filmmaker. Niet veel later kwam er een eerste versie terug. Erg gaaf om te zien hoe beeld en geluid elkaar kunnen versterken. Het leuke aan deze opdracht was dat ook mijn tekstuele inbreng zeer op prijs werd gesteld. 

Benieuwd naar het eindresultaat? De commercial circuleert ondertussen rond op Youtube, Instagram en Facebook. 


In opdracht van  Luistereffect is op 21 februari 2022  het eerste door mij ingesproken luisterboek op de bekende kanalen zoals Kobo, Storytel en uiteraard Luistereffect verschenen. Het betreft de debuutroman Zwaluwdans van Jet Nijland. Het is een romantisch verhaal over de (on-)mogelijke liefde tussen de adellijke Fernando Salamanca en het zigeunermeisje Neva Carmona dat zich afspeelt tussen de heerlijk geurende sinaasappelbomen in Sevilla (1932-1975).
Een ontzettend leuk en leerzaam project, dat me tegelijkertijd weer heerlijk Spaans liet spreken. Vanwege de pandemie en het risico op besmetting besloot ik eerst alle audio op te nemen in mijn thuisstudio en daarna te gaan editten. Normaalgesproken zou je na elk hoofdstuk direct editten, maar dat leek me in deze tijd niet verstanding. Zolang ik goed bij stem was, kon ik maar beter alles met die "warme stem" inspreken, had ik bedacht. Het leverde uiteindelijk 9,5 uur "schone" audio op. 

Luister naar dit verhaal en vertel me na afloop vooral wat je van mijn prestatie vindt! (chantalwassenaar@me.com)

Heb jij een abonnement op één van de streamingsdiensten en kun je onbeperkt downloaden? Doe mij dan een plezier en download dit boek dan vandaag nog even.

Voor Dryly sprak ik het menu in van de zender/ontvanger van de plaswekker. Het betreft een plaswekker voor kinderen die de nacht nog niet droog doorkomen, een effectief hulpmiddel. Onderdeel van dit trainingsmechanisme is de leuke knuffelpanda Wizzu inclusief een signaalontvanger, die het kind in of naast het bed zet. Ik sprak het Engelstalige meldingenmenu van deze ontvanger in. Denk daarbij aan meldingen als 'receiver out of reach', 'low battery' etc. Juist omdat deze panda zich in de buurt van de slapende kinderen bevindt, was de wens van de opdrachtgever om de ietwat norse mannenstem te vervangen door een lieve, vriendelijke, moederlijke stem. Uiteraard was dit geen probleem. 

1 -3 keer per week produceer ik minimaal 135 minuten audio (per keer) bij Dedicon. Een organisatie die visueel beperkten voorziet van audio. Lekker divers qua energie en beleving: ik spreek met veel plezier kranten, magazines, week- en opiniebladen in. Hier werd ik in het begin on the job gecoacht en leerde ik direct ook de opnames te bewerken en "schoon" op te leveren. Dit is ontzettend leuk, leerzaam en goed (vrijwilligers-)werk.
De apparatuur die ik bij Dedicon gebruik heb ik inmiddels ook in mijn thuisstudio staan. Dat werkt wel zo prettig en efficiënt voor opdrachtgevers die niet over een studiolocatie beschikken. 

(2021)

Elke week plofte er hier thuis een kinderkrant op de mat en elke week als ik hieruit artikelen las met mijn dochter kwam dezelfde gedachte bij me op: waarom gaan we deze artikelen niet inspreken? Juist in deze tijden, waarin kinderen nog meer tijd dan ooit doorbrengen achter schermen, zou het zo fijn zijn om ze door middel van enthousiasmerende, stimulerende artikelen mee te nemen. Oortjes in en luisteren maar. Ik nam de proef op de som en sprak in mijn thuisstudio leuke artikelen in en peilde de reacties van mijn proefkonijnen. Niet alleen de kinderen reageerden ontzettend positief, ook de ouders ontdekten dat de luisterfragmenten de kinderen echt aan het denken, fantaseren, dromen, bouwen of tekenen zetten. 
De redactie van de kinderkrant was erg enthousiast over onderstaand fragment en heeft eindeloos nagedacht over hoe dit idee in productie te brengen. Helaas heeft dit tot op heden geen vervolg gekregen, hoewel het benodigde budget al wel werd vrijgemaakt....

Benieuwd naar mijn pitch, die ik opnam in de fantastische NLS studio van Niels Verhoek

Pitch kinderkrant: De grootste dierentuin ter wereld

 


Samen met mijn "klasgenootjes" van de opleiding Stemacteren bij Studio Oranjeoord leverden we een aantal leuke quotes voor de opleiding. (juli 2020)