Petra's logeerfeest met Boele

Apeldoorn, Februari 2024

 

In geval van nood zijn mijn ouders bereikbaar. 
Pauly en Berry Grotens, Vliegerlaan 41, 
0654251671

 


Alles over BOELE

BOELE

Eten
2 x daags 1 afgestreken bakje brokken. “Eten”
Om 8-9 uur en rond 17u. Hij kan niet goed klokkijken en vanaf 16u komt ie rond je heen drentelen en gaat overdreven smakken… Zeg ‘m, “Nee Boele het is nog geen tijd” en hij druipt af. “Nee” is vaak ook genoeg.

 

Hij gaat keurig (in zijn mand) zitten als t eten eraan komt. Laat m niet te lang wachten want het kwijl loopt uit zijn bek… hahaha. Als hij je aankijkt, zeg je “Toe Maar”, en dan gaat ie eten. Is de bak leeg en ben jij klaar met het geluid van het nalikken… dan roep je “Boele Klaar”.
Bij elke maaltijd ook een bak water serveren.

 

Geregeld zijn waterbak half vullen.

 

Na de laatste avondwandeling nog 1 halve bak water voor de nacht. En een koekje. Hij kent het woord “Koekje”. Ik vul de waterbak bij de wastafel in het toilet en pak direct ook een koekje uit de pot. Serveer hem het koekje op de deksel. Hij gaat zitten en hapt pas toe als je “Toe maar” zegt. Om hem te corrigeren is “Uhh” genoeg.

 

Wandelen = UIT

3-4x per dag met bal in de bek.

Gebruik de antitrek riem. De bruine buikriem/klip is de enige die je los hoeft te maken. Zijn hoofd door de opening en de klip sluit onder zijn buik langs. 

Boele begint elke ochtendwandeling met een megalange plas.

Hij wandelt links van je aan de korte riem. Hou de korte riem ook kort (is de helft vd lengte) en loop midden op straat. Zo heb je controle over wat hij eet en wanneer hij plast/poept. Laat m weten dat jij de baas bent.
Wandel in redelijk rechte lijn richting “De Kerk” in de bocht van de Vijfspronglaan. Hij poept daar graag in de heg. Als hij gigantisch gaat trekken naar de bosjes, dan weet je (nu) dat hij mega nodig moet poepen. Zeg “Los” zodat de bal niet ook in de heg belandt, waar niemand ‘m wil oprapen. Gaat t mis en ligt de poep in t zicht… dan heb je (hopelijk) een zakje bij je.

 

Loopt ie nog met de bal in zijn bek? Zeg dan af en toe “Wat een mooie bal heb jij!” dat stimuleert hem dat ding vast te houden.

 

In het bos
In het los-bos vermaak je hem door de bal met de werper te gooien. Vaak rent hij al vooruit nog voordat je de bal hebt gegooid. Als variatie kun je hem naast je laten zitten (Naast, zit en blijf, in die volgorde) en pas als jij Toe Maar zegt, mag hij er vandoor gaan.

Als t warm is, kan hij minder lang rennen. Put m niet uit, want dan sleept hij heel sneu met zn achterpoten. Gooi minder vaak de bal en let op z’n hijgen. Hijgt ie snel dan gooi ik minder vaak de bal en krijgt ie rust. Als hij zo’n uitputtingsaanval krijgt (2021 voor t laatst) dan kan ‘ie vrij weinig meer. En hij is niet te tillen. Hij loopt scheef, dronken, sleept met achterpoten en springt dus niet meer in de auto. Ik leg m dan op de grond vd bijrijderstoel en daar blijft ie dan wel een half uur liggen. Geef m water uit zijn drinkfles, en zorg dat ie in de schaduw staat. Na een half uur heeft ie weer rust, koelt ie af en heeft ie weer kracht en is er niets meer aan de hand. We hebben dit al even niet meer meegemaakt. Maar je moet t wel weten. T begint met slepende achterpoten.

 

Langer wandelen

Hij kan prima langer wandelen, maar dan zonder dat extreme sprinten achter de bal aan. Aan de korte lijn zodat jij hem zo stuurt dat ie nergens kan eten. Hij loopt graag vlak naast je been. Links.
Op een langere wandeling in warm weer doe je er goed aan ook voor hem water mee te nemen. Z’n drinkfles staat in de vensterbank. Niet gedronken water kan je terug laten lopen in de fles. Jaja, luxe!

Als hij zn bal steeds loslaat en poep probeert te eten, zou ik je adviseren om hem gewoon niet los te laten tijdens de wandelingen. Als je hem wil laten rennen, kun je naar het schoolveldje gaan aan de Calunalaan tegenover de Berg en Bosschool. Daar zit een hek omheen en ligt geen poep. Gooi dan zo vaak jij wil met de bal en hij is gegarandeerd moe na afloop. Voor locatie, zie kopje "Wandel tips'. 

Teken

Er zitten in de zomer/herfst veel teken in het bos en ze springen graag op Boele. Je ziet ze vrij goed op zijn lichte vacht. De groen/witte tekenpen ligt in pennenbakje op aanrecht/bar. Laat m de pen zien, dan weet hij wat er gaat gebeuren. Meestal gaat ie er wel rustig voor zitten en slinger je het lusje om de teek, draai je een paar keer en laat ie al los. Ik beloon hem dan met koekje.

 

Commando’s

Uit

Boele Plas (kan echt heel nuttig zijn!)

Boele Hier

Boele Naast

Boele Blijf Zit
Boele Volg
Boele Zit

Zoek Bal

Goed Zo

Vooruit (als hij de bal niet kan vinden. Zet hem links naast je met zijn neus richting de bal die jij wel weet te vinden. Zeg vooruit en wijs met hand langs zijn snuit vooruit. Magic happens. Hij gaat weer verder zoeken en vindt de bal echt meestal wel. Hij geeft niet snel op, tenzij je hard doorloopt.)
Toe Maar – als ie mag eten, NADAT hij je even lief heeft aangekeken.Boele IN (wijs naar mand, of achterbak of wat dan ook)
Wil je koekje? Let op, dan gaat de kop schuin, hahaha

Jij blijft hier (Hij wil altijd overal mee naar toe, maar als je al snel zegt Jij blijft hier, dan begrijpt hij dat.)

Weg (hij is niet bij ons in de keuken als we eten of eten klaarmaken. Dat weet ie inmiddels, maar als er bezoek is probeert hij het toch. Stimuleer niet dat ie gaat schooien. Die gevallen kruimels mag ie wel opruimen als wij klaar of weg zijn.)


In Huis

Boele leeft op de begane grond. Open trappen neemt hij niet en dat vinden wij fijn. 's Nachts ligt hij in zijn mand, graag alle tussendeuren sluiten. Ook de schuifdeur in de keuken. 

 

Achtertuin
De achtertuin is NIET afgesloten. Als je lekker buiten gaat zitten, vindt Boele het heerlijk om ook in het zonnetje te liggen. Als ik geen volle 100% aandacht voor hem heb, leg ik hem vaak toch aan de lijn. In de zomer zal dit anders zijn, omdat we dan hopelijk de tuin volledig afgesloten hebben. 

 

Hond kwijt

Hopelijk belt iemand ons snel als ze ‘m hebben gevonden. Op zijn penningen staat mijn telefoon nr en dat van mijn moeder.
Duurt het te lang, dan bel je AMIVEDI
088-0063306

Openingstijden:
ma-vrij 9-21u
za/zo 10-18u
apeldoorn@amivedi.com.

https://www.amivedi.nl/over-amivedi/meldpunten/
Boele, blonde labrador retriever, slank. Gechipt.

 

Dierenpaspoort en Dierenarts

Het paspoort van Boele ligt in secretaire in de woonkamer, bovenste plank in oranje doos. 
Telefoonnummer van dierenarts is: 
Groepspraktijk dierenartsen Apeldoorn
Gemzenstraat 211
055-5215214

In en rond HET HUIS

H U I S

 

Sleutel
Er is 1 sleutel en die past op alle 3  de deuren (Voordeur, achterdeur en balkondeur). De deur is op slot te draaien NADAT je de klink omhoog hebt gedaan. 
Van binnenuit draai de deuren met de draaiknop op slot. 

Er ligt een reservesleutel in de garage, bij binnenkomst links, in het vogelhuisje op de werkbank. Graag daar terugleggen als je die hebt gebruikt.

Post
De brievenbus staat aan de straat en het is fijn als je die 2-3 x wil legen. We ontvangen geen krant. De sleutel van de brievenbus hangt aan de kapstok links van de voordeur. Met wit koordje. Het is de enige sleutel die we hebben.... hang maar snel weer terug. 

 

Verwarming

Dit huis wordt verwarmd door een hybride warmtepomp en een slim programma en daar hebben wij minimale invloed op dmv een app. Mocht er iets zijn, neem dan contact met ons op, zodat we in de app hopelijk kunnen bijsturen. 
De woonkamer heeft een eigen thermostaat. Dat is het witte ronde metertje dat op het kastje onder de tv ligt. Deze staat standaard op 19. Als we daar 's avonds zitten, zetten we de thermosstaat op 20 en is het er vrij snel behaaglijker. Vergeet m niet weer terug te zetten als je weggaat. 

 

Avondverlichting buiten

De verlichting rondom het huis gaat via een sensor aan zodra het donker wordt. Het is aan jou of je de gordijnen open/dicht doet. Alleen de rolgordijnen bij Boele's mand doen we elke avond dicht (en 's morgens weer open ;-)) omdat hij anders zo in het licht ligt. 


Camera's en alarm
Beiden hebben we niet. Niet verder vertellen!

 

WIFI
Netwerk heeft Wassenaar Seattle wachtwoord is schoolstraat2 (kleine letters en aan elkaar).

Badkamer
In dit huis hebben we mechanische ventilatie. Die hoor je niet, maar ververst wel. Ook hebben de ducoroosters in de ramen, zodat er ook daar frisse lucht stroomt. Op koude dagen kun je vooral roosters op de Noordkant dichtzetten. De ventilatie moet hoger gezet worden als je doucht. In de badkamer ligt een witte vierkante bediening. Kies de knop met maximale ventilatie. Je hoort het toerental omhoog gaan. Na douchen 3x kort op zandloper drukken. Dan gaat ie nog 3x15 min maximaal ventileren en daarna terug naar de basis instelling. 

Mocht het water in jouw douche niet goed weglopen... neem dan de badkamer boven maar. Sorry voor de eventuele overlast. Het grote nadeel van een badkamer in kelder. 

 

Keuken

We hebben van alles, voel je vrij om overal te kijken en te vinden wat je zoekt.

De afzuigkap maakt veel lawaai en functioneert matig, maar toch gebruiken we 'm. Ligt in de la rechts van fornuis. Ook het licht van de afzuigkap bedien je hiermee en geeft je fijn veel licht als je moet snijden/lezen/koken. 

Al het bestek en servies mag in de afwasmachine. Tabletten liggen onder de wasbak. Aanknop zit uiterst links en vervolgens op start drukken. Bij voorkeur machines overdag draaien ivm zonnestroom/panelen. 

De zwarte pannen (waarvan de steel op en afklikbaar is) graag met de hand afwassen. 

 

Hulp Anita: vrijdag 8.30-12.30

Anita is onze huishoudelijke hulp, die normaal gesproken op woensdag komt strijken en op vrijdag schoonmaakt met de beste bedoeling van de wereld. Haar Parkinson maakt het voor haar niet makkelijker, maar ik hou daar graag rekening mee. 
Op vrijdag komt ze om 8.30. Als de deur nog dicht is, gebruikt ze de reservesleutel uit de garage. 
Ik drink eerst een kopje thee met haar en daarna gaat ze aan de slag. Om 11u exact neemt ze medicijnen en drink ik vaak nog een theetje. Voel je niet verplicht, of ga er lekker op uit. Boele is geobsedeerd door Anita, want hij krijgt altijd 1 koekje van haar... 
Vrijdag doet ze begane grond en jouw benedenverdieping. Om ongeveer 12.30 is ze klaar en springt ze weer op dr fiets. Betaling regel ik. 

 

 

 

 

 

TV kijken
Tip 1: geduld. 

Afstandsbediening. Druk 1 x kort op knopje 1. Zie foto. Geduldig wachten. Meestal gaat ie na 45 sec aan. 
Soms zegt ie mediabox 2 geen videosignaal. In dat geval druk ik op rode knop 2. Dan opnieuw 1x op 1. En dan doet 'ie t. De mediabox (foto 2) geeft bij 'geen signaal' geen lichtje in het hoekje linksonder. Druk je op knop 2/rood op de afstandsbediening dan zie je vaak even een roodlampje op de mediabox. Druk je vervolgens op knop 1, dan zie je een wit lampje op de mediabox en heb je wel signaal. 
Te snel op teveel knoppen drukken geeft meestal NIET sneller beeld. 

Via knop 3 zie je de "tv-gids". De knopjes naast de witte pijlen lijken me ook duidelijk: kanaal + of - en geluid harder of zachter.

Alles over BOELE

BOELE

Eten
2 x daags 1 afgestreken bakje brokken. “Eten”
Om 8-9 uur en rond 17u. Hij kan niet goed klokkijken en vanaf 16u komt ie rond je heen drentelen en gaat overdreven smakken… Zeg ‘m, “Nee Boele het is nog geen tijd” en hij druipt af. “Nee” is vaak ook genoeg.

 

Hij gaat keurig (in zijn mand) zitten als t eten eraan komt. Laat m niet te lang wachten want het kwijl loopt uit zijn bek… hahaha. Als hij je aankijkt, zeg je “Toe Maar”, en dan gaat ie eten. Is de bak leeg en ben jij klaar met het geluid van het nalikken… dan roep je “Boele Klaar”.
Bij elke maaltijd ook een bak water serveren.

 

Geregeld zijn waterbak half vullen.

 

Na de laatste avondwandeling nog 1 halve bak water voor de nacht. En een koekje. Hij kent het woord “Koekje”. Ik vul de waterbak bij de wastafel in het toilet en pak direct ook een koekje uit de pot. Serveer hem het koekje op de deksel. Hij gaat zitten en hapt pas toe als je “Toe maar” zegt. Om hem te corrigeren is “Uhh” genoeg.

 

Wandelen = UIT

3-4x per dag met bal in de bek.

Gebruik de antitrek riem. De bruine buikriem/klip is de enige die je los hoeft te maken. Zijn hoofd door de opening en de klip sluit onder zijn buik langs. 

Boele begint elke ochtendwandeling met een megalange plas.

Hij wandelt links van je aan de korte riem. Hou de korte riem ook kort (is de helft vd lengte) en loop midden op straat. Zo heb je controle over wat hij eet en wanneer hij plast/poept. Laat m weten dat jij de baas bent.
Wandel in redelijk rechte lijn richting “De Kerk” in de bocht van de Vijfspronglaan. Hij poept daar graag in de heg. Als hij gigantisch gaat trekken naar de bosjes, dan weet je (nu) dat hij mega nodig moet poepen. Zeg “Los” zodat de bal niet ook in de heg belandt, waar niemand ‘m wil oprapen. Gaat t mis en ligt de poep in t zicht… dan heb je (hopelijk) een zakje bij je.

 

Loopt ie nog met de bal in zijn bek? Zeg dan af en toe “Wat een mooie bal heb jij!” dat stimuleert hem dat ding vast te houden.

 

In het bos
In het los-bos vermaak je hem door de bal met de werper te gooien. Vaak rent hij al vooruit nog voordat je de bal hebt gegooid. Als variatie kun je hem naast je laten zitten (Naast, zit en blijf, in die volgorde) en pas als jij Toe Maar zegt, mag hij er vandoor gaan.

Als t warm is, kan hij minder lang rennen. Put m niet uit, want dan sleept hij heel sneu met zn achterpoten. Gooi minder vaak de bal en let op z’n hijgen. Hijgt ie snel dan gooi ik minder vaak de bal en krijgt ie rust. Als hij zo’n uitputtingsaanval krijgt (2021 voor t laatst) dan kan ‘ie vrij weinig meer. En hij is niet te tillen. Hij loopt scheef, dronken, sleept met achterpoten en springt dus niet meer in de auto. Ik leg m dan op de grond vd bijrijderstoel en daar blijft ie dan wel een half uur liggen. Geef m water uit zijn drinkfles, en zorg dat ie in de schaduw staat. Na een half uur heeft ie weer rust, koelt ie af en heeft ie weer kracht en is er niets meer aan de hand. We hebben dit al even niet meer meegemaakt. Maar je moet t wel weten. T begint met slepende achterpoten.

 

Langer wandelen

Hij kan prima langer wandelen, maar dan zonder dat extreme sprinten achter de bal aan. Aan de korte lijn zodat jij hem zo stuurt dat ie nergens kan eten. Hij loopt graag vlak naast je been. Links.
Op een langere wandeling in warm weer doe je er goed aan ook voor hem water mee te nemen. Z’n drinkfles staat in de vensterbank. Niet gedronken water kan je terug laten lopen in de fles. Jaja, luxe!

Als hij zn bal steeds loslaat en poep probeert te eten, zou ik je adviseren om hem gewoon niet los te laten tijdens de wandelingen. Als je hem wil laten rennen, kun je naar het schoolveldje gaan aan de Calunalaan tegenover de Berg en Bosschool. Daar zit een hek omheen en ligt geen poep. Gooi dan zo vaak jij wil met de bal en hij is gegarandeerd moe na afloop. Voor locatie, zie kopje "Wandel tips'. 

Teken

Er zitten in de zomer/herfst veel teken in het bos en ze springen graag op Boele. Je ziet ze vrij goed op zijn lichte vacht. De groen/witte tekenpen ligt in pennenbakje op aanrecht/bar. Laat m de pen zien, dan weet hij wat er gaat gebeuren. Meestal gaat ie er wel rustig voor zitten en slinger je het lusje om de teek, draai je een paar keer en laat ie al los. Ik beloon hem dan met koekje.

 

Commando’s

Uit

Boele Plas (kan echt heel nuttig zijn!)

Boele Hier

Boele Naast

Boele Blijf Zit
Boele Volg
Boele Zit

Zoek Bal

Goed Zo

Vooruit (als hij de bal niet kan vinden. Zet hem links naast je met zijn neus richting de bal die jij wel weet te vinden. Zeg vooruit en wijs met hand langs zijn snuit vooruit. Magic happens. Hij gaat weer verder zoeken en vindt de bal echt meestal wel. Hij geeft niet snel op, tenzij je hard doorloopt.)
Toe Maar – als ie mag eten, NADAT hij je even lief heeft aangekeken.Boele IN (wijs naar mand, of achterbak of wat dan ook)
Wil je koekje? Let op, dan gaat de kop schuin, hahaha

Jij blijft hier (Hij wil altijd overal mee naar toe, maar als je al snel zegt Jij blijft hier, dan begrijpt hij dat.)

Weg (hij is niet bij ons in de keuken als we eten of eten klaarmaken. Dat weet ie inmiddels, maar als er bezoek is probeert hij het toch. Stimuleer niet dat ie gaat schooien. Die gevallen kruimels mag ie wel opruimen als wij klaar of weg zijn.)


In Huis

Boele leeft op de begane grond. Open trappen neemt hij niet en dat vinden wij fijn. 's Nachts ligt hij in zijn mand, graag alle tussendeuren sluiten. Ook de schuifdeur in de keuken. 

 

Achtertuin
De achtertuin is NIET afgesloten. Als je lekker buiten gaat zitten, vindt Boele het heerlijk om ook in het zonnetje te liggen. Als ik geen volle 100% aandacht voor hem heb, leg ik hem vaak toch aan de lijn. In de zomer zal dit anders zijn, omdat we dan hopelijk de tuin volledig afgesloten hebben. 

 

Hond kwijt

Hopelijk belt iemand ons snel als ze ‘m hebben gevonden. Op zijn penningen staat mijn telefoon nr en dat van mijn moeder.
Duurt het te lang, dan bel je AMIVEDI
088-0063306

Openingstijden:
ma-vrij 9-21u
za/zo 10-18u
apeldoorn@amivedi.com.

https://www.amivedi.nl/over-amivedi/meldpunten/
Boele, blonde labrador retriever, slank. Gechipt.

 

Dierenpaspoort en Dierenarts

Het paspoort van Boele ligt in secretaire in de woonkamer, bovenste plank in oranje doos. 
Telefoonnummer van dierenarts is: 
Groepspraktijk dierenartsen Apeldoorn
Gemzenstraat 211
055-5215214

In en rond HET HUIS

H U I S

 

Sleutel
Er is 1 sleutel en die past op alle 3  de deuren (Voordeur, achterdeur en balkondeur). De deur is op slot te draaien NADAT je de klink omhoog hebt gedaan. 
Van binnenuit draai de deuren met de draaiknop op slot. 

Er ligt een reservesleutel in de garage, bij binnenkomst links, in het vogelhuisje op de werkbank. Graag daar terugleggen als je die hebt gebruikt.

Post
De brievenbus staat aan de straat en het is fijn als je die 2-3 x wil legen. We ontvangen geen krant. De sleutel van de brievenbus hangt aan de kapstok links van de voordeur. Met wit koordje. Het is de enige sleutel die we hebben.... hang maar snel weer terug. 

 

Verwarming

Dit huis wordt verwarmd door een hybride warmtepomp en een slim programma en daar hebben wij minimale invloed op dmv een app. Mocht er iets zijn, neem dan contact met ons op, zodat we in de app hopelijk kunnen bijsturen. 
De woonkamer heeft een eigen thermostaat. Dat is het witte ronde metertje dat op het kastje onder de tv ligt. Deze staat standaard op 19. Als we daar 's avonds zitten, zetten we de thermosstaat op 20 en is het er vrij snel behaaglijker. Vergeet m niet weer terug te zetten als je weggaat. 

 

Avondverlichting buiten

De verlichting rondom het huis gaat via een sensor aan zodra het donker wordt. Het is aan jou of je de gordijnen open/dicht doet. Alleen de rolgordijnen bij Boele's mand doen we elke avond dicht (en 's morgens weer open ;-)) omdat hij anders zo in het licht ligt. 


Camera's en alarm
Beiden hebben we niet. Niet verder vertellen!

 

WIFI
Netwerk heeft Wassenaar Seattle wachtwoord is schoolstraat2 (kleine letters en aan elkaar).

Badkamer
In dit huis hebben we mechanische ventilatie. Die hoor je niet, maar ververst wel. Ook hebben de ducoroosters in de ramen, zodat er ook daar frisse lucht stroomt. Op koude dagen kun je vooral roosters op de Noordkant dichtzetten. De ventilatie moet hoger gezet worden als je doucht. In de badkamer ligt een witte vierkante bediening. Kies de knop met maximale ventilatie. Je hoort het toerental omhoog gaan. Na douchen 3x kort op zandloper drukken. Dan gaat ie nog 3x15 min maximaal ventileren en daarna terug naar de basis instelling. 

Mocht het water in jouw douche niet goed weglopen... neem dan de badkamer boven maar. Sorry voor de eventuele overlast. Het grote nadeel van een badkamer in kelder. 

 

Keuken

We hebben van alles, voel je vrij om overal te kijken en te vinden wat je zoekt.

De afzuigkap maakt veel lawaai en functioneert matig, maar toch gebruiken we 'm. Ligt in de la rechts van fornuis. Ook het licht van de afzuigkap bedien je hiermee en geeft je fijn veel licht als je moet snijden/lezen/koken. 

Al het bestek en servies mag in de afwasmachine. Tabletten liggen onder de wasbak. Aanknop zit uiterst links en vervolgens op start drukken. Bij voorkeur machines overdag draaien ivm zonnestroom/panelen. 

De zwarte pannen (waarvan de steel op en afklikbaar is) graag met de hand afwassen. 

 

Hulp Anita: vrijdag 8.30-12.30

Anita is onze huishoudelijke hulp, die normaal gesproken op woensdag komt strijken en op vrijdag schoonmaakt met de beste bedoeling van de wereld. Haar Parkinson maakt het voor haar niet makkelijker, maar ik hou daar graag rekening mee. 
Op vrijdag komt ze om 8.30. Als de deur nog dicht is, gebruikt ze de reservesleutel uit de garage. 
Ik drink eerst een kopje thee met haar en daarna gaat ze aan de slag. Om 11u exact neemt ze medicijnen en drink ik vaak nog een theetje. Voel je niet verplicht, of ga er lekker op uit. Boele is geobsedeerd door Anita, want hij krijgt altijd 1 koekje van haar... 
Vrijdag doet ze begane grond en jouw benedenverdieping. Om ongeveer 12.30 is ze klaar en springt ze weer op dr fiets. Betaling regel ik. 

 

 

 

 

 


Afstands-
bediening

Mediabox

Wandel tips

1. Hondenlos bos (vertrouwd) JC Wilslaan. 

2. Hondenvast bos JC Wilslaan, overkant van tip 1. 

3. Wandelen achter restaurant De Echoput, Amersfoortseweg/Oude Elspeterweg. Hond vast

4. Hoog Soeren, Pompheulweg, grote kans dat je een wolf ziet. Parkeer links van de weg, maar wandel rechts van de weg. Je loopt eerst rondom een vlakte. Aan de rand van de vlakte staan bankjes. Op die vlakte (linkerhand) zie je vaak groepen herten, opgejaagd door wolf... 

5. Wenum Wiesel, Kroondomein, prachtig! Hond vast. 

6. Ordenbos, Kleiberg met een schoon beekje stromend water 'De Spreng'.